Perusturvalautakunnan urjalalainen puheenjohtaja Janne Saari ihmettelee Saarisen viestiä.
Kuntapolitiikka (muokattu 18.12.2020) Minna Mäkelä

Demarivaltuutettu lähetti sähköpostia urjalalaisille päättäjille – jättivät Timo Saarisen vaikutusyritykset omaan arvoonsa 

Akaalaisen kaupunginvaltuutetun Timo Saarinen (sd) yritys vaikuttaa Akaan ja Urjalan yhteisen perusturvalautakunnan urjalalaisiin päättäjiin ei tehnyt heihin vaikutusta. Saarinen lähestyi sähköpostitse lautakunnan urjalalaisia jäseniä maanantaina ja pyysi, että nämä pidättäytyisivät päätöksenteosta Mäntymäki-asiassa. Timo Saarinen ei itse ole lautakunnan jäsen.

Kyse oli keskiviikkona lautakunnassa olleesta Mäntymäen vanhainkodin valvonta-asiasta. Kaupungin antoi selvityksen asiasta Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolle.

Asia meni lautakunnassa esityksen mukaan.

”Erikoista käyttäytymistä”

Yhteisen perusturvalautakunnan urjalalainen puheenjohtaja Janne Saari (sd) pitää Saarisen käyttäytymisestä erikoisena. Lautakunnassa jäseniä on asukaslukujen suhteessa niin, että urjalalaisia on karkeasti kolmannes. Lautakunta päättää molempien kuntien perusturvakysymyksistä. Akaalaiset siis vaikuttavat voimakkaasti päätöksillään Urjalan kunnan asioihin.

Janne Saari sanoo, ettei reagoinut Saarisen viestiin mitenkään eikä tiedä, mitä tämä halusi sillä voittaa.

– Kukaan muukaan urjalalaisista ei ottanut siihen kantaa.

Tiistaina Saarelle oli soittanut Akaan demareiden puheenjohtaja Sakari Nieminen, joka oli todennut, että Saarisen kanta ei ole ryhmän kanta.

Itse kokouksessa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Harri Rämö (sd) puolestaan oli myös vahvistanut, että viesti oli ainoastaan Saarisen omaa ajattelua.

Janne Saari toteaa, että vaikuttamisyrityksellä ei ollut toivottua tulosta ja aprikoi, että ehkä kyse saattoi olla kuntavaaleja ennakoivasta käyttäytymisestä.

”Minulle kuuluvat Akaassa kaikki asiat”

Timo Saarinen kommentoi viestiä torstaina Urjalan Sanomille, että Akaa vastaa omasta vanhustenhuollostaan ja Urjala omastaan, vaikka lautakunta onkin yhteinen.

– Ei ole kiellettyä yrittää vaikuttaa. Olen valtuutettu ja minulle kuuluvat kaikki Akaan asiat. Sanoin viestissä urjalalaisille, että se on minun toiveeni, että he pidättäytyvät.

Saarinen jatkoi, että lautakunnan tekemä päätös ei ollut hänelle ollenkaan mieleen. Mäntymäkeä ajetaan alas, vaikka Saarisen mukaan vanhukset voisivat asua siellä vielä loppuun saakka.

– Heistä kukaan ei ole valittanut. Olen vanhusten puolella. Mäntymäkeä ei tarvitsisi ajaa alas, mutta nyt lautakunnan päätöksellä peli on menetetty, Timo Saarinen kommentoi.

 

Juttua on korjattu perjantaina kello 9.40. Saarelle soitti Sakari Nieminen, ei Hannu Järvinen.