Heikki Konsala on Pirkan Helmestä tuttu mies.
palkitut (muokattu 17.12.2020) Urjalan Sanomat

Urjalalaisille tuttu kyläyhdistysten perustaja pokkasi valtakunnallisen palkinnon

Suomen Kylät on valinnut Vuoden maaseututoimijaksi kylä- ja yhdistystoimintaan vahvan kädenjälkensä jättänyt Heikki Konsalan Pirkanmaalta. Konsala on tuttu urjalalaisille ja akaalaisille toiminnastaan Pirkan Helmestä.

Palkinnon perusteluissa kerrotaan, että Konsala on urallaan edistänyt alueiden välistä yhteistyötä ja hänen monipuolinen työuransa ja useat roolit maaseudun kehittämisen parissa ovat edistäneet maaseudun kehittämisen kenttää Suomessa.

Hän on ollut perustamassa useampia maakunnallisia kyläyhdistyksiä ja toiminut aktiivisesti eri yhdistysten hallitusrooleissa, kuten Suomen Kylien ja Pirkan Kylien hallituksissa.

Heikki Konsala on työskennellyt yhteensä neljässä pirkanmaalaisessa Leader-ryhmässä. Hän on työskennellyt myös Suomen Kylätoiminta ry:ssä pääsihteerinä, Leader-asiamiehenä ja Sysmän kunnassa elinkeinoasiamiehenä.

Vuoden Maaseututoimija on henkilö, joka on saavuttanut erinomaisia tuloksia erityisesti Leader-toiminnassa, kylätoiminnassa tai muussa paikallisessa kehittämistyössä.