– Odotan ensi vuotta ja Pentinkulman päivien toivoteemaa. Kirjallisuus voi auttaa ahdistuksen tunteissa, joita tämä aika aiheuttaa, Heidi Rytky sanoo.
palkitut Heli Mustonen

Urjalan kunta palkitsee menestyneitään

Urjalan kunta palkitsee tämän vuoden nuoren Senja Tallbackan tänään torstaina 10.joulukuuta. Samassa tilaisuudessa palkitaan kiertopalkinnolla vuoden 2020 urheilija Onni Kaapu.

Lisäksi tunnustuksen pokkaavat huippukävelijä Aleksi Ojala vuoden urheiluteosta, ja Väinö Linnan seura, joka palkitaan Pentinkulman päivien onnistuneesta järjestämisestä tänä koronavuonna.

Palkintotilaisuus järjestetään illalla yhtenäiskoululla sivistyslautakunnan kokouksen yhteydessä.

Vuoden kulttuuriteoksi valittu Pentinkulman päivät oli todennäköisesti ainoa tavalliseen tapaan ”livenä” toteutettu kirjallisuustapahtuma kesällä 2020.

Väinö Linna 100-vuotisjuhlavuosi oli monipuolinen, laaja ja laadukas tuotannoltaan. Seura nosti työllään Väinö Linnan tuotannon valtakunnallisesti näköalapaikalle ja toi Urjalalle paljon myönteistä näkyvyyttä toiminnallaan.

Näin perusteli lautakunta valintaansa ja näin kommentoi tunnelmia palkitun seuran hallituksen puheenjohtaja Heidi Rytky:

– Kyllähän tämä on ollut pienelle seuralle, joka tekee työtään pääosin vapaaehtoisvoimin, työntäyteinen vuosi. Juhlavuosi on käsittänyt paljon eri osasia ja toimintaa, jota meillä ei normaalisti olisi ollut. Ollaan tietenkin iloisia, että ollaan pystytty toteuttamaan hankkeet korona-ajasta huolimatta.

Rytky sanoo, ettei lakkaa ihmettelemästä, miten elävä ja tuore Väinö Linnan tuotanto on aina vain.

– Jos hän nyt eläisi, kirjoittaisikohan hän koronavuodesta ja miten, Heidi Rytky pohtii.