Onnelliseen kirkonkylässä marraskuussa tehty murto on edelleen pimeä, tekijöistä ei ole tietoa.
Rikollisuus Minna Mäkelä

Poliisi: Urjalan yli on pyyhkäissyt murtoaalto

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Panu Rautio Valkeakosken poliisista vahvistaa, että Urjalan yli on pyyhkäissyt marraskuun alussa alkanut murtoaalto. Murtoja on tehty mökkeihin ja niiden varastoihin, mutta myös kahvila-ravintola Onnelliseen murtauduttiin marraskuussa.

Poliisilla ei ole murtojen tekijöistä mitään tietoa.

Kaikkiaan ennen joulukuun 2. päivää poliisille on ilmoitettu viidestä mökki- tai varastomurrosta Urjalassa. Tekotapa on kaikissa samanlainen, sisälle on menty murtamalla ovi.

Saaliiksi on jäänyt muun muassa auton talvirenkaita, lehtipuhallin ja moottorisaha sekä erilaisia muita työkaluja, keittiötarvikkeita ja ruohonleikkureita sekä Tunturi Viva -merkkinen polkupyörä.

Sosiaalisessa mediassa tiedettiin kertoa sunnuntaina mökkimurroista Nuutajärven suunnalla. Myös siellä on menty luvatta sisään rikkomalla ovi. Aiemmat murrotkin sijoittuvat samoille kulmille.

Vie pois tai kuvaa, jos jätät

Rikoskomisario Panu Rautio muistuttaa mökkiläisiä tyhjentämään mökit ja varastot talvikaudeksi arvokkaista tavaroista. Verhot kannattaa jättää auki, jotta sisälle näkee, ettei siellä ole mitään varastettavaa.

Jos mökille kuitenkin jättää tavaraa, kannattaa niistä ottaa kännykällä valokuvat talteen sen varalta, että tavaroita ei enää ole, kun mökille seuraavan kerran menee.

– Valokuvat säilyvät helposti puhelimessa ja niistä on hyötyä, kun poliisi löytää kotietsinnöissä tavaraa, jota se epäilee varastetuksi, Rautio valottaa.

Silmät auki tuntemattomien varalta

Myös tuntemattomia kulkijoita kannattaa pitää silmällä.

Panu Rautio kertoo, että auton rekisterinumeron saa ottaa ylös sen ilmoittamiseksi poliisille.

Rekisterinumeroita ei saa kuitenkaan levittää verkossa. Mikäli niin tekee, saattaa syyllistyä yksityisyyden tai kunnian loukkaamiseen.