Murtautujat sotkivat paikkoja sen lisäksi, että veivät kassakaapin, jossa oli joitakin satasia.
Rikollisuus (muokattu 2.12.2020) Minna Mäkelä

Varkaat veivät kassakaapin ja sotkivat paikat

Tämä on testi, jutun esirivi paperilehteen käytetään nyt netissä ingressin paikalla.

Ravintola Onnellisessa kävi tiistain vastaisena yönä kutsumattomia vieraita, jotka veivät kassakaapin rahoineen sekä valvontakamerayksikön. Lisäksi ravintolassa oli sotkettu ilmeisesti astianpesukoneen huuhteluaineella, jota oli levitetty kassalinjalle ja -koneeseen sekä rikotun ikkunan ympäristöön.

Sisään oli tultu torin puolelta, jossa ikkunat ovat matalalla. Yksi ikkuna oli rikottu ja siitä oli myös poistuttu.

Ravintolan omistaja Pia Suvisaari-Nurminenkertoi tiistaina aamulla, että ensimmäinen työntekijä tuli kuudeksi aamulla ja hän puoli tuntia myöhemmin.

– Polisi tuli paikalle ennen kahdeksaa, soitin heille heti, kun tulin, hän kertoi.

Suvisaari oli lähtenyt töistä viimeisenä maanantai-iltana kello 19 aikaan. Murron tapahtuma-ajankohdasta ei ole tarkempaa tietoa.

Vorot sammuttivat yövalon

Kun ravintolaan oli tunkeuduttu, siellä yövalona toimivan limsakaapin johto oli irrotettu, joten sisällä oli hyvin pimeää.

Pia Suvisaarta ihmetyttää, että varkaat eivät olleet vieneet mitään muuta. Matkahuollon paketit olivat aamulla paikoillaan koskemattomina. Samoin tietokoneet olivat tallella.

– Jätän aina kassakoneen luukun auki ja siirrän rahat pois. Maanantaina olin sulkenut luukun epähuomiossa. Kassa oli murrettu. Onneksi olin käynyt juuri pankissa, joten kassakaapissa ei ollut kuin satasia.

Hän jatkaa, että viereisessä postin tilassa varhaisjakelussa on taas ihmisiä jo kahdelta yöllä, ja se on tuudittanut Onnellisen väenkin uudenlaiseen turvallisuudentunteeseen. Se ei kuitenkaan tässä auttanut.

– Soitan heti tänään ja hoidan tänne hälytysjärjestelmän. Enää kukaan ei ole meillä aamulla ja illalla yksin töissä, Pia Suvisaari sanoi.