uudistus (muokattu 2.12.2020) Heli Lehtelä

Uutisten määrä kasvaa paikallislehden uudistuessa

Useiden muidenkin urjalaisten yritysten tavoin Urjalan Sanomat anoi ja sai koronapandemian johdosta myönnettyä investointitukea. Yhteensä 73 000 euron potti käytetään täysimääräisesti lehden kehittämiseen niin, että lopputuloksesta hyötyisi nimenomaan lehden lukija.

Kaikki paikallislehden työnkulut uudistetaan ja niitä yksinkertaistetaan muun muassa automatisoimalla lehden taittoa ja ilmoitustenhallintaa. Työvaiheesta nipistetty aika tullaan käyttämään lehden sisällön vankentamiseen. Viikoittainen uutisten määrää nostetaan tuntuvasti ja paperilehden koko kasvaa. Uutiset halutaan niin ikään julkaista entistä tuoreempina.

Viikoittaisesta lehdestä jokapäiväiseksi

Muutoksen myötä Urjalan Sanomat muuttuukin kerran viikossa ilmestyvästä lehdestä verkkopalvelussa seitsemänä päivänä viikossa ilmestyväksi lehdeksi. Visuaaliselta ilmeeltään vuoden vaihteessa uudistuva paperilehti saapuu kyllä jatkossakin postilaatikoihin torstaisin, mutta paikallislehden verkkosivusto muuttuu jatkossa paikaksi, jossa julkaistaan enemmän sisältöjä kuin paperilehdessä ja niitä julkaistaan viikon jokaisena päivänä. Jatkossa siis paperilehteen kasataan edustavin kattaus verkossa verkossa julkaistavista uutisista.

Uudistuvat verkkosivusto otetaan käyttöön 3. päivä joulukuuta. Vuoden vaihteeseen saakka se on avoin kaikille, mutta kalenterin kääntyessä näyttämään vuotta 2021 verkkosivustolla otetaan käyttöön maksumuuri. Tämän jälkeen sisällöt ovat vain tilaajien nähtävillä, joskin maksumuurin ansiosta lukuoikeuksia voi ostaa sivustolta mielenkiintoa herättävien uutisten ohesta.