kuntavaalit 2021 (muokattu 2.12.2020) Marjo Alste

Vasemmistoliitto kiinnostaa Urjalassa – keskustelu yhdistyksen perustamisesta virisi torilla

Akaan Vasemmistoliiton puheenjohtaja Juhani Jara kertoo, että Vasemmistoliiton toiminta on herättänyt kiinnostusta Urjalassa. Puolueella ei ole ole kunnassa yhdistystä eikä myöskään vuosiin ehdokkaita kuntavaaleissa. Viime perjantaina Urjalan torilla vieraillut Akaan yhdistys oli kuitenkin herättänyt kiinnostusta, ja torilla oli syntynyt keskustelua Vasemmistoliiton paikallisosaston perustamisesta Urjalaan.

Jara sanoo, että kyse oli luonnollisesti vasta pohdiskelusta, mutta pitää ajatusta toteutumiskelpoisena.

– Emme varsinaisesti lähteneet ajamaan paikallisosaston perustamista mutta asia tuli esiin, ja näyttää siltä, että se voisi toteutuakin, Jara pohtii.

Apua urjalalaiset saisivat Akaasta.

– Akaan yhdistys kyllä auttaa, ja olen pohtinut myös, olisiko mahdollista perustaa Akaan ja Urjalan yhteinen yhdistys.

Jara kertoo, että puolueelle löytyisi kannattajia kunnasta.

– Nyt urjalalaiset ovat liittyneet lähialueen ryhmiin, kun omaa ei ole. Kuitenkin puolue keräsi viime eduskuntavaaleissa neljän prosentin kannatuksen, sillä pääsisi ehkä läpi jo valtuustoonkin. Kiinnostusta puoluetta kohtaan tuntuu löytyvän.