Laitoslaulajien toiminnan perusajatus on tuoda piristystä vanhuksille. Kun Tuija Pajunen vierailee Reikonlinnassa Lilja Ahoniemen luona, Tuija laulaa ja Lilja kuuntelee. Halutessaan asiakas voi laulaa mukana.
musiikki, vanhuspalvelut (muokattu 3.8.2022) Urjalan Ylläpito

Laulava piristys vanhuksen arkeen

Sini Ovaskainen

– Laulaisitko sä mulle jonkun sellaisen, mitä mä en oo kuullut, pyytää Lilja Ahoniemi vierailulle tulleelta Tuija Pajuselta.

Laitoslaulaja Pajunen vastaa leveästi hymyillen, että pyytäjä on tuntenut kaikki laulut, mitä hän tähän mennessä on esittänyt. Pajunen päättää kokeilla roolihahmonsa laulua juuri päättyneestä Seitsemän veljestä -näytelmäproduktiosta.

– No nyt sä löysit sellaisen, Ahoniemi kiittelee.

Tuija Pajunen laulaa henkilökohtaisesti Lilja Ahoniemelle tämän huoneessa Reikonlinnassa. Pajunen on Laitoslaulajat ry:n laulaja ja Ahoniemi hänen asiakkaansa. Kyseessä on eräänlainen lauluterapia. Laulaja tuo laulamisen ja keskustelun kautta piristystä vanhuksen päivään.

Lue lisää 26.11.2015 lehdestä. Digilehdessä myös video!

vanhus