Aila-myrsky (muokattu 3.8. 14:13) Urjalan Sanomat

Urjalalainen, varaudu torstaina kaatuviin puihin!

Heli Mustonen

Ilmatieteen laitoksen tämänhetkisten ennusteiden mukaan syysmyrsky tavoittaa Urjalan torstaina aamulla jo heti kuuden aikaan. Silloin tuuli alkaa puhaltaa puuskissa 18 metriä sekunnissa, mikä vastaa noin 65:tä kilometriä tunnissa. Kovat puuskat jatkuvat pitkin päivää saavuttaen huippunsa kello 15 aikoihin. Tällöin puuskat ovat 20 metriä sekunnissa. Se tarkoittaa 72 kilometrin tuntivauhtia.

Puuskat rauhoittuvat iltayhdeksään mennessä, jolloin huiput ovat enää 13 metriä sekunnissa. Se tarkoittaa 45 kilometrin tuntivauhtia. Silloin puuskat lientyvät siis mopovauhtiin. Sade on voimakkainta torstaina aamuyhdeksältä.

Torstaina kannattaa siis varautua tielle ja voimalinjoille kaatuviin puihin, sillä maa ei ole vielä roudassa ja puissa on vielä täysi lehtikuorma. Jos sähköt menevät, niin oman kaivon varassa olevan kannattaa varata ajoissa vettä astioihin. Varaa myös polttopuita omakotitalossa.

Huomioi myös omassa kotipihassa autot ja lemmikkieläimet mahdollisten kaatuvien puiden varalta.