Kokoomuksen Heidi Rytky ei pidä valtuuston työstämästä ja kunnan johtoryhmän loppuun saattamasta strategiasta. Rytkyn vieressä oikealla Eija Aaltonen (kok), joka oli paikalla Marjo Leinon poissaollessa.
kunanvaltuusto, kuntastrategia (muokattu 3.8.2022) Urjalan Sanomat

Valtuusto hyväksyi strategian muutamin huomioin

Minna Mäkelä

Urjalan kunnanvaltuusto hyväksyi maanantaina kunnan strategian, joka ulottuu aina vuoteen 2026 saakka. Asiasta ei varsinaisesti keskusteltu, mutta valtuutetut esittivät muutamia huomioita.

Taina Valtonen (kesk) muistutti, että Urjalassa on aika paljon vanhusväkeä, jolla ei ole ollut mahdollisuutta opiskella tietotekniikkaa esimerkiksi työelämässä. Hän viittasi strategian kohtaan, jossa luvataan kehittää sähköisiä palveluita.

Ville Tirkkonen (kesk) kritisoi sitä, että strategia oli esitelty Urjalan Sanomissa ennen valtuuston kokousta, jossa siitä nyt päätettiin.

Heidi Rytky (kok) kritisoi puolestaan koko strategiaa laimeaksi paperiksi, joka ei anna eväitä päätöksentekoon. Hän kyseli, mitä strategian otsikoiden takana on.

Jaakko Honkaniemi (kok) komppasi puoluetoveriaan ja totesi, että strategia on laimea, mutta itse sitä on ollut tekemässä.

Strategiassa on kolme pääpainoaluetta, jotka ovat elinvoima ja kilpailukyky, hyvinvointi ja terveyden edistäminen sekä talous ja johtaminen. Strategia on terävöitetty versio aiemmasta ja se mahtuu yhdelle A4-kokoiselle arkille.

Urjalan Sanomat kertoi sen sisällöstä 3.9. ilmestyneessä lehdessä.

Lue lisää kunnanvaltuuston kokouksesta Urjalan
Sanomista 17.9.2020 tai jo keskivikkona digilehdestä kello 19 alkaen!