Valkeakoski-opiston rehtori Reeta Tenhola.
Valkeakoski-opisto (muokattu 3.8.2022) Urjalan Sanomat

Valkeakoski-opisto perunut syksyn kursseja Urjalassa

Minna Mäkelä

Valkeakoski-opiston syksy on ollut poikkeuksellinen. Urjalassa kaikki 56 kurssia eivät ole täyttyneet tavanomaisella tavalla, vaan joitakin on jouduttu perumaan kokonaan osanottajakadon takia.

Tavallisesti kurssi käynnistyy, kun osallistujia on ryhmään ilmoittautunut seitsemän. Nyt tuosta luvusta joudutaan osittain tinkimään ja aloittamaan kuudella. Italiaa aiotaan alkaa opiskella Urjalassa pikakurssilla viidellä nyt jo mukaan ilmoittautuneella.

Rehtori Reeta Tenhola kertoo, että jostain syystä kielten kursseille ei ole tullut riittävästi ihmisiä. Urjalassa on peruttu englannin kielen kurssi, mikä on aiheuttanut paljon porinaa.

Tenhola arvioi, että taustalla on ainakin osittain korona.

– Ehkä on niin, että ihmiset eivät osallistu kurssille, koska tiedossa ei ole ulkomaanmatkoja. Kursseilla treenataan käytännön kielitaitoa. Toinen syy voi olla, että kielen opiskelu on vaativaa eikä se ole toivottua vastapainoa työelämälle.

Niin tai näin, myös lapsille toivottuja ja suunnattuja kursseja on peruttu kaksi. Urjalassa ei pidetä sen enempää street-tanssitunteja kuin lapsille ja aikuisille yhteistä kuvataidekurssia. Piano- ja kitaratunneille ei ole tunkua, vaikka tarjolla on yksityisopetusta ja työttömille maksutonta opetusta.

Paikkoja jo aloittaneille kursseille voi kysyä Tenholan mukaan suoraan opistosta, jonne voi soittaa. Vaikka moni ilmoittautuu kursseille verkossa, ilmoittautumisia otetaan myös puhelimitse.

– Meille on soitettu tänne lähinnä koronan takia. Sitä ei kannata pelätä, sillä tunneilla pidetään huolta hygieniasta ja turvaväleistä.

Korona on aiheuttanut paitsi sitä, että kursseille ei ollenkaan ilmoittauduta, myös peruutuksia.

– Sen mukaan mennään, millaisia koronauutisia tulee, Tenhola on huomannut.

Keväällä opisto siirtyi koronan takia etäopiskeluun. Tenhola myöntää, että se ei sujunut toivotulla tavalla, mutta nyt ollaan viisaampia. Jos etäopiskelu on jossain kohtaa edessä uudelleen, sitä järjestetään samaan aikaan kuin kurssi lähiopetuksessakin olisi.

Lue lisää opistoasiaa Urjalan Sanomista 17.9.2020 tai jo keskiviikkona kello 19 alkaen digilehdestä!