kolkan alue, kolkanjoen yritysalue (muokattu 4.8. 20:06) Urjalan Ylläpito

Osa Metallitien tonteista jätettäneen tasaamatta

Heli Lehtelä

Metallitien seitsemän yritystontin ja yhden liikemyymälätontin tasaamisessa ollaan yllättävän tilanteen edessä. Tonttien tasoittamista varten tehtävää louhintatyötä varten on teetetty vuonna 2012 arvio konsultaatiotyönä Pöyry Finland Oy:llä. Tämän luotettavaksi katsotun yrityksen arvion mukaan on tehty kilpailutus tasoitustyön urakoitsijasta eli urakoitsijat ovat hinnoitelleet työnsä kyseisen arvion perusteella.

Työn määrä onkin kolminkertainen

Nyt kuitenkin kilpailutuksen voittanut urakoitsija on jo louhinut ja räjäyttänyt kalliota sen verran kuin alkuperäisen arvion mukaan louhintatyötä olisi tarvittu, eli 12 500 kuutiometrin verran. Urakoitsijan arvion mukaan louhintatyötä on kuitenkin jäljellä vielä noin 24 000 kuutiometriä sekä alueet, jotka vielä ovat moreenin alla. Käytännössä siis kallion irrotuksen määrä on kolminkertaistunut suunnitellusta.

Maanantaina päätös jatkosta

– En osa vielä sanoa minkälaisesta summasta työmäärän ylityksessä olisi kyse euroissa. Summa selviää ensi maanantaihin mennessä, kun valtuuston jälkeisessä ylimääräisessä kunnahallituksen kokouksessa päätetään siitä, miten asiassa edetään, kertoo kunnanjohtaja Hannu Maijala.

Tekninen lautakunta käsitteli asiaa viime viikon keskiviikkona ja antoi maanantaiselle  kunnanhallituksen kokoukselle äänestyksen jälkeen esityksen, jonka mukaan urakkaa jatkettaessa jätettäisiin neliö- ja irtolouhinnat pois ja urakka-aikaa jatkettaisiin marraskuun lopulle. Lisäksi urakkaa jatkettaessa tasattaisiin vain Metallitien pohjoispuolen tontit valmiiksi, eli kolmen tontin tasaaminen jäisi kesken.

– Asia  jäi kunnanhallituksessa maanantaina pöydälle, koska haluamme vielä kuulla urakoitsijaa asiassa. Samalla tarkistetaan millaisista summista puhutaan. Voisimme tietysti jatkaa urakkaa lisätyönä loppuun saakka, mutta silloin se tulisi huomattavan kalliiksi, kertoo kunnanjohtaja muistuttaen, että työmäärän ylittyminen arviosta ei ole urakoitsijan tai teknisen johtajan vika.

– Arvio on teetetty vuonna 2012 ja siihen on luotettu. Olen valmistelemassa Pöyry Finlandille reklamaatiota asiassa. Reklamaatio tulee niin ikään kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

Lue tämän uutisen lisäksi myös muut paikkakunnan tuoreimmat uutiset tämän viikon Urjalan Sanomista. Näköislehteä pääset lukemaan verkosta jo ke 24.6. klo 19 alkaen!