kolkan alue, kolkanjoen yritysalue (muokattu 4.8. 20:24) Urjalan Ylläpito

Metallitien tonttien tasaamishanke viivästyy

Marjo Alste

Urjalan kunnan Kolkantien teollisuusalueen tonttien tasaamishanke viivästyy ja hankkeen hintalappuun on tulossa korotus. Kunnan tekninen johtaja Kimmo Virta kertoo, että tasaamisurakan suunnittelijan arvio räjäytettävän kallion määrästä on osoittautunut liian pieneksi.  Todellisuudessa räjäytettävää kalliota on enemmän kuin aluksi uskottiin. Tilanteeseen on etsitty ratkaisua yhdessä urakoitsijan kanssa.
– Suunnittelijan arvioimat kallion räjäytysmäärät ovat osoittautuneet pieniksi, mutta neuvottelut urakoitsijan kanssa ovat jo olleet käynnissä. Etsimme nyt ratkaisua tilanteeseen, ja asiaa käsitellään kunnanhallituksen kokouksessa ensi maanantaina, Virta kertoo.

Koska kalliota joudutaan räjäyttämään suunniteltua enemmän, myös kustannukset luonnollisesti kasvavat. Kolkanjoen yritysalueelle on kokonaisuudessaan varattu 620 00 euroa määrärahaa. Vielä Virta ei osaa sanoa, riittääkö määräraha.
– Mutta lähellä ollaan, ja valmiiksi alue tullaan kuitenkin tekemään, Virta lupaa.

Lue lisää Urjalan Sanomista 18.6.2020 tai jo keskiviikkona digilehdestä kello 19 alkaen!