Yleinen Urjalan Ylläpito

Uuteen lääkärinvirkaan suunnitteilla ”Urjala-lisä”

Marjo Alste

Urjalan kunnanhallitus päätti maanantaisessa kokouksessaan esittää Akaan kaupungille, että kaupunki ottaisi käyttöön erillisen rekrytointilisän tai Urjala-lisän palkatessaan lääkäreitä työskentelemään Urjalan terveysasemalle. Esityksen mukaan Urjalan kunta maksaisi kaikki lisästä koituvat ylimääräiset kustannukset. Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

– Urjala-lisä olisi kuukausittainen lisä palkkaan. Mahdollisen lisän suuruudesta ei vielä ole ollut puhetta, sen päättää Akaan kaupunki, kertoo kunnanjohtaja Hannu Maijala.

Esitys Urjala-lisästä perustuu Akaan kaupungin vaikeuksiin löytää työntekijää avoinna olevaan vakituiseen lääkärin virkaan, vaikka paikka on ollut haussa.

Urjalan terveysasemalla on neljä terveyskeskuslääkärin paikkaa. Avoinna olevan viran lisäksi kuntaan on kerrottu, että näistä neljästä virasta kaksi olisi kesään mennessä jäämässä vaille viranhaltijaa. Neljäs lääkärinvirka perustettiin joulukuussa 2019.

Tavoitteena viran perustamisessa on säilyttää lääkäripäivystys Urjalan terveysasemalla sekä inhimillistää Urjalassa jo työskentelevien lääkäreiden työmäärää. Akaan kaupunki ei kuitenkaan ole saanut rekrytoitua virkaan ketään.Bonusrahaa ehdotettiin jo lokakuussa jätetyssä kuntalaisaloitteessa, mutta helmikuussa perusturvalautakunta torppasi rahan. Tuolloin perusturvajohtaja Elina Anttila totesi, ettei kuntalaisaloite anna aihetta toimenpiteisiin, kuten aloitteessa ehdotettuun vuosikohtaiseen bonusrahaan.

Nyt kunnanhallitus päätti, että mikäli Akaan kaupunki Urjala-lisän hyväksyy, se maksetaan myös jo virassa oleville Urjalassa työskenteleville lääkäreille.