Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Alkoholinkäyttö ja nettishoppailu huolettavat lastensuojelussa


Lastensuojelussa ollaan huolissaan vanhempien alkoholinkäytöstä, kun raja viikonlopun ja arjen välillä on muuttunut häilyväksi.

Marjo Alste

Koronan aiheuttamat poikkeusolot ovat sulkeneet perheet visusti koteihinsa. Lapset ja nuoret siirtyivät etäopiskelun pariin ja monet vanhemmat tekevät myös työnsä kotoa käsin. Perheiden tiivis kotona oleilu on herättänyt valtakunnallista huolta lastensuojelun asiakasmäärien kasvusta. Urjalassa lastensuojelun tilanne on toistaiseksi pysynyt melko normaalina, eikä asiakasmäärissä ole näkynyt kasvua.

– Meillä on ollut lastensuojelussa hyvin vaativa alkuvuosi, mutta korona ole ainakaan vielä tuonut suurempia piikkejä jo ennalta haastavaan tilanteeseen. Toki olemme miettineet mitä tapahtuu, kun koko perhe on ollut pitkään kotona ja seinät alkavat kaatua päälle, pohtii kunnan perhepalveluiden koordinaattori Rina Reini-Laaksonen.

Matalan kynnyksen yhteydenottoja

Lastensuojelu toimii normaalisti poikkeusoloista huolimatta. Lastensuojeluilmoitukset käsitellään, ja työntekijät joko tapaavat asiakkaita kasvotusten tai ovat näihin yhteydessä puhelimitse. Reini-Laaksonen kehottaa kuntalaisia olemaan herkästi yhteydessä kunnan työntekijöihin, mikäli oma tai toisen tilanne herättää huolta.

– Toivon, että mikäli kuka tahansa havaitsee lähipiirissään toimintaa, joka voisi olla riski, ottaisi hän meihin yhteyttä, Reini-Laaksonen painottaa. Yhteyttä voi ottaa soittamalla sosiaalitoimeen tai vaikkapa verkossa.

Lue lisää poikkeuksellisesti perjantaina 17.4. ilmestyvästä paperilehdestä tai digilehdestä jo torstaina 16.4. klo 19 alkaen!