Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Keskustaan ilmestyi mystinen monttu


Mysteerimonttu sijaitsee kunnantalon ja Osuuspankin välisellä tieosuudella.

Marjo Alste

Maanantaiaamuna Laukeelassa autoilleet saivat ajaa Tampereentiellä kunnantalon edustan kohdalla silmä tarkkana – tiehen oli aamupäivän aikana ilmestynyt mystinen monttu. Pienehköltä kuopalta vaikuttanut monttu paljastui tarkemman tutkailun myötä silmämääräisesti jopa toista metriä syväksi.

Ely-keskuksen nimissä Urjalan alueella teitä paikkaavat Asfalttikallio Oy:n työntekijät kertoivat tutkineensa kuoppaa mutta totesivat, etteivät saa tehtyä tilanteelle mitään kuopan syvyyden vuoksi. Miehet epäilivät, että mysteerimonttu olisi kenties syntynyt, kun viemärikaivo tai vastaava on hajonnut tien alta ja asfaltti on sen myötä murtunut. Montun ympärille asetettiin siitä varoittavat punaiset sulkupylväät.

 


Syvyyttä montulla oli silmämääräisesti arvioiden toista metriä.