Yleinen Urjalan Ylläpito

Kolme paikkaryhmää huhkii tiekuoppia umpeen

Loputon syksysää sateineen ja lämpötilan vaihteluineen aiheuttaa isoja ongelmia niin päällystetyillä teillä kuin sorateillä. Kun epätavallinen talvi yhdistetään siihen tosiasiaan, että teiden kunnossapidon määrärahat ovat jo vuosia olleet tarpeeseen nähden niukat, tiesoppa on valmis. Tämä on saatu huomata myös Urjalassa.

Pirkanmaan päällysteistä vastaava projektipäällikkö Tomi Keisala ely-keskuksesta vahvistaa, että Urjalasta on otettu viime aikoina yhteyttä teiden kuoppien takia.

– Tilanteesta on kertonut sekä urakoitsija että esimerkiksi tiistaina tuli soitto suoraan myös tienkäyttäjältä.

Ongelmia on ollut esimerkiksi Uudensalmentien ja Huhdintien sekä Huhdintien ja Salmentien risteysalueilla. Keisala nimeää listaan myös Hanhisuontien ja Kiimankulman.

Hän sanoo, että tiestötarkastuksia tehdään Pirkanmaalla koko ajan. Kolme paikkausryhmää huhkii lukemattomia kuoppia umpeen sen, minkä ehtii.

Talvella käytössä oleva pikapaikkausmassa on kuitenkin ongelmallinen. Se ei kestä kauan, kun pikapaikkaus joudutaan tekemään veden, loskan tai lumen päälle. Suomessa on teitä, joissa on jouduttu paikkaamaan samaa kuoppaa jopa kaksi kertaa viikossa, koska pikapaikkaus ei kestä näitä säitä kovin kauan.

Keisalan mukaan reikämäärät ovat nyt todella isoja. Tietkin vanhenevat ja reikiintyvät herkemmin. Nyt siis maksetaan pitkälti matalien kunnostusmäärärahojen lunnaita.

Lisää aiheesta digilehdessä keskiviikkona klo 19 lähtien ja huomenna paperilehdessä!