Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Talttahampaat ovat tehneet tammikuisen invaasion

Urjalan Ysiauton Johannes Pohjonen kertoi hiirivahinkoja tulleen nyt poikkeuksellisen paljon.

Heli Lehtelä

Urjalan Ysiautoon on tammikuun ajan tipahdellut poikkeuksellisia korjaustöitä viikoittain. Hiiret ovat hakeutuneet autojen sisälle ja syöneet sieltä johtoja poikki. Välillä talttahampaat ovat vieneet tarpeisiinsa myös johdonpätkiä ja eristeitä. Joskus pesä on tehty suoraan auton sisäänkin.

– Jos autossa esimerkiksi illalla sähköt toimivat normaalisti, mutta aamulla auto ei enää lähde käyntiin tai hälytysvalo palaa, niin kyse voi olla hiiren tekemästä tuhosta, toteaa Johannes Pohjonen, joka on työskennellyt Ysiautossa noin vuoden ajan.

Vastaavaa ilmiötä ei ole muina vuosina huomattu, ehkä kyse on lumettoman tammikuun erityispiirteistä; kun hiiret eivät pääse tekemään lumen alle käytäviään, ne hakevat suojaa autoista.