Palomiehet purkivat pesuhallin seinää keskiviikkoaamuna Huoltokujalla. Tulipalosta selvittiin ilman henkilövahinkoja.
palohälytys, ysiauto (muokattu 21.11.2022) Urjalan Ylläpito

Ysiauton pesuhallissa tulipalo

Minna Mäkelä

Huoltokeskus Ysiauton pesuhallissa syttyi keskiviikkoaamuna tulipalo. Hätäkeskus sai tulipalosta tiedon kello 7.37. Hälytyksen teki Ysiauton omistaja Jukka Uotila, joka oli tullut aikaisin töihin ja havainnut savunhajua. Haju tuli pesuhallista.

Päivystävä palomestari Kimmo Perolahti kertoi palopaikalla, että hallissa oli aamulla ollut töissä putkimies, mutta mikä aiheutti tulipalon, ei aamulla ollut vielä selvillä. Kukaa ei loukkaantunut tulipalossa.

– Kun tulimme paikalla, pesuhalli oli jo täynnä savua. Hallin seinää on purettu katonrajasta noin viisi neliötä ja ehkä vielä pitää purkaa lisää. Eristeet seinän välissä olivat tulessa, kertoi Perolahti aamuyhdeksän aikaan.

Jukka Uotila ehti käyttää jauhesammutinta ennen kuin lähes parikymmentä palokuntalaista ja tikasauto Valkeakoskelta ennättivät paikalle, mikä auttoi estämään paloa leviämästä.

Uotila kertoi, että aamun asiakkaat oli peruttu, mutta hän uskoi, että iltapäivällä korjaamo olisi jo toiminnassa.

– Pesuhallin käyttöön ottamisessa menee joku aika, hän kommentoi.