Lamminharjun ulkoilualue, tykkilumi (muokattu 16.8.2022) Urjalan Ylläpito

Lammiharjun hiihtolatu avattu

Marjo Alste

Urjalan Lammiharjun ulkoilualueelle on saatu tykkilumetettu, noin 740 metrin mittainen hiihtolatu. Vapaaehtoisvoimin puuhattua latua pääsee perjantai-illasta eteenpäin sivakoimaan sekä vapaalla että perinteisellä tyylillä. Talkooväkenä ladun teossa on ollut mukana viitisentoista kuntalaista.

Latu valmistui torstaina 9. tammikuuta, ja sai jo samaisena iltana ensimmäiset hiihtäjät liikkeelle.

–  On hienoa, että ihmiset löytävät ladun. Näkee, ettei täällä turhaan työtä tehdä, iloitsee talkooporukassa latua kuntoon huhkinut Kari Koivu.

Kuluneen talven sääolosuhteet ovat vaikeuttaneet ladun tekoa.

–  Ilmat ovat olleet enemmän kuin haastavat, välillä on tullut rankastikin vettä. Nyt odotettavissa on, että latu kestää maaliskuulle saakka, mutta ainahan tämä sääoloista on kiinni, Koivu muistuttaa innokkaita hiihtäjiä.