Joel Mikkola heittämässä rystyheittoa Lammiharjun radalla.
frisbeegolf, Lammiharju, Lamminharjun ulkoilualue (muokattu 4.8.2022) Urjalan Ylläpito

Frisbeegolf kovassa nosteessa

Joona Paija

Koronavirus on ottanut osansa urheilulajien saralta ajaen useat urheiluseurat ahdinkoon ja harrastajat neljän seinän sisälle pois harjoituksista. Mutta frisbeegolf on yksi niistä harvoista lajeista, joka on pandemiasta hyötynyt, kasvattaen sen suosiota edelleen. Yksi syy siihen on se, että frisbeegolfia pystyy poikkeusolojen aikana harrastamaan suhteellisen turvallisesti. Myös Urjalassa on suosion kasvu näkynyt.

– Parkkipaikka Lammiharjulla on tuppaantunut olemaan aika täysi, kertoo frisbeegolfia neljä vuotta harrastanut Juho Suontausta. Suontaustaa vuoden pidempään harrastanut Pekko Jokinen kertoo myös, että Lammiharjun suosio on kasvanut viime aikoina.

– Melkein koskaan ei saavu radalle niin, etteikö parkkipaikalla olisi autoja taikka radalla näkyisi ketään muuta, Jokinen kertoo.

Frisbeegolf alkoi poikia kiinnostamaan niihin aikoihin, kun Lammiharjun rata laajeni alkuperäisestä 9-väyläisestä 18-väyläiseksi.

– Silloin kaverit kysyivät mukaan pelaamaan, ja heitin ensimmäistä kertaa frisbeegolfkiekkoa, kertoo lajia suurin piirtein yhtä kauan Jokisen kanssa harrastanut Joel Mikkola.

Kaikki kertovat alkuinnostuksen jälkeen lajin jääneen hetkeksi taka-alalle, mutta viimeisen kolmen vuoden aikana ruvenneensa pelaamaan taas säännöllisesti. Virallisiin kilpailuihin tai turnauksiin he eivät ole vielä osallistuneet, mutta tulevaisuudessa tämä saattaa olla mahdollista.

– En ole vielä käynyt turnauksessa, mutta joskus kun luotan omiin taitoihin tarpeeksi haluaisin käydä kokeilemassa, Jokinen kertoo.

Parasta frisbeegolfissa heidän mielestään on se, että pääsee viettämään aikaa kavereiden kanssa ulkona jotain mukavaa tehden.

– Ja aina voi heittää paremmin, pystyy näkemään kehityksen melko nopeasti ja konkreettisesti, Mikkola lisää.

Lue lisää lajista ja sen tekniikoista sekä toverusten mietteistä torstain 27.8. lehdestä tai digilehdestä jo keskiviikkona klo 19!