Marko Viitanen ja Mika Kaskenoja toteuttivat pitkään suunnitellun yrityskaupan vielä ennen joulua.
Kaskenoja Oy, kuljetusliike Viitanen, yrityskaupat (muokattu 17.8.2022) Urjalan Ylläpito

Paikalliset kuljetus- ja maanrakennusalan toimijat fuusioitumassa

Heli Lehtelä
Halkivahalainen kuljetusliike V. Viitanen myi liiketoimintansa tänään maanantaina 16.12. punkalaitumelaiselle Kaskenoja Oy:lle. Kyse on osakekaupasta, jolla tähdätään fuusioitumiseen virallisten kuulutusten jälkeen. V. Viitanen Oy jatkaa toimintaansa nykyisellään fuusioon saakka.

Kaupan myötä V. Viitasen henkilöstö, kahdeksan henkilöä, siirtyy Kaskenoja Oy:n palvelukseen, eikä ketään irtisanota. V. Viitasen toimitusjohtaja Marko Viitanen tulee toimimaan Kaskenoja Oy:n kuljetuspäällikkönä vastuualueenaan Pirkanmaa ja Satakunta.

– Vaikka olemme tavallaan olleet kilpailijoitakin, niin olemme jo pitkään tehneet yhteistyötä. Markolla on hyvät suhteet Pirkanmaan alueella ja toivomme, että saamme nyt vahvemmin tätä kotikenttää haltuun, Kaskenoja Oy:n toimitusjohtaja Mika Kaskenoja kertoo.

– Luonnollisesti kaikki alan työt kiinnostavat meitä, Marko Viitanen toteaa.

Yrityskaupalla haetaan kasvua ja Kaskenojan tavoite on saada kasvatettua vuotuista liikevaihtoa 16 miljoonasta eurosta 20 miljoonaan euroon. Henkilöstömäärä kasvaa kaupan myötä sataan henkilöön.

– Tavoitteemme on löytää jatkossa isompia töitä, mutta muita paikallisia alan toimijoita ei ole tarkoitus syrjäyttää. Kunnioitamme pieniäkin alan toimijoita ja toivomme mielummin yhteistyötä. Alalla riittää kyllä töitä kaikille. Meidän liikevaihtomme tulee nytkin jo 68 prosenttisesti pääkaupunkiseudulta ja sinne tähtäämme yhä vahvemmin. Toimialueenamme on koko eteläinen Suomi, Kaskenoja kertoo.

Kaskenoja Oy on 27 vuoden ajan tehnyt maanrakennusta, infrahoitoa ja infrarakentamista sekä maansiirto- ja kiviaineskuljetuksia. Maansiirto -ja kiviaineskuljetuksiin erikoistunut V. Viitanen Oy on toiminut alalla jo 50 vuotta.