konepaja santalahti, yrityskaupat (muokattu 7.9.2022) Urjalan Ylläpito

Porilaiskonserni ostaa Konepaja T. Santalahden

Porilainen Laiho Industries Oy konserni ostaa Konepaja T. Santalahden Urjalasta. Yrityskaupassa yhtiön osakkeet, liiketoiminta sekä tehdaskiinteistö siirtyvät Laiho Industries yhtiön omistukseen.

Santalahden toiminta jatkuu Urjalassa normaalisti eikä yrityskaupalla ole suoranaisia henkilöstövaikutuksia Santalahdessa tai muissa Laiho Industries konsernin yhtiöissä. Konepaja Santalahdessa työskentelee 16 henkilöä ja liikevaihto on noin 1,5 miljoonaa euroa.

Kauppahintaa ei julkisteta.

Laiho Industries Oy on Mika ja Matti Laihon omistama perheyhtiö ja teollisuuskonserni, johon kuuluvat Porissa sijaitseva vuonna 1967 perustettu vesijohtovarustetehdas Heikki Laiho Oy sekä Espoossa sijaitseva vuonna 1989 perustettu alihankintakonepaja CnCenter Oy. Laiho Industries konsernin yhteenlaskettu liikevaihto Santalahti Oy mukaan laskettuna on yli16 miljoonaa euroa ja henkilökuntaa yhtiöissä on noin 90 henkeä.