Juha ja Henna Paijan tilalla kasvavat possut jaloittelivat mielellään ulkotarhoissaan vielä marraskuun lopulla. – Sikalassa viihtyy itsekin paremmin, kun näkee eläinten voivan hyvin, sanoi Henna Paija.
eläinten hyvinvointi, Paijan tilateurastamo (muokattu 7.9.2022) Urjalan Ylläpito

Eläinlääkäriliitto palkitsee edistyksellisyydestä

Sini Ovaskainen

Sianlihatuottajat Juha ja Henna Paija vastaanottavat tänään Helsingissä Suomen Eläinlääkäriliiton myöntämän eläinten hyvinvointipalkinnon. Palkinto jaetaan valtakunnallisilla Eläinlääkäripäivillä.

– Palkinto on aika kova juttu sekä meille että koko sikataloudelle, luonnehtii Juha Paija.

Paijan tilalle valmistui keväällä uusi sikala. Rohkeus investoida uuteen sikalaan eläinten hyvinvointi edellä kiinnitti Eläinlääkäriliitonkin huomion.

– Tilan pihattosikala on todella edistyksellinen Suomessa, ja se toteutettiin tässä maailman ajassa, jolloin sikatalouden kannattavuus on huono ja investointeja alalla ei juurikaan tehdä, huomauttaa liiton puheenjohtaja Päivi Lahti.

Paijan tilalla pyritään ehkäisemään sikojen väliset tappelut ja eläimille aiheutuva stressi luomalla porsaille mahdollisimman hyvät elinolosuhteet.

– Tämä on juuri sitä, mitä suomalainen kuluttaja ainakin kyselytutkimuksissa kertoo haluavansa. Me Eläinlääkäriliitossa olemme vakuuttuneita siitä, että yhä enemmän ja enemmän se alkaa näkyä myös ostokäyttäytymisessä, sanoo Lahti.

Lue lisää 29.11. Urjalan Sanomista tai jo tänään kello 19 digilehdestä!