Kunnanjohtaja Hannu Maijalan mielestä rahalla ei voi korvata Urjalan ilmapiirin suomia rauhallisia yöunia.
Akaan kaupunginjohtaja, hannu maijala (muokattu 16.9.2022) Urjalan Ylläpito

Maijala antoi rukkaset Akaalle

Heli Lehtelä

Urjalan kunnanjohtaja Hannu Maijala on kieltäytynyt Akaan kaupunginjohtajan määräaikaisesta tehtävästä Akaan kaupunginhallituksen puheenjohtajan Harri Rämön (sd) tiedusteltua hänen suostumustaan virkaan viime viikolla. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Akaan Seutu 7.2.

– Huhut siitä, että olisin antanut suostumukseni Akaan kaupunginjohtajan virkaan ovat lähteneet liikkeelle kahdenkeskeisestä keskustelusta Harri Rämön kanssa. Koen varsin kiusalliseksi sen, että asiasta käydään nyt julkista keskustelua.

Hannu Maijala kertoo saaneensa tiedusteluja suostumuksesta jo ennen joulua ja haluavansa laittaa nyt pisteen asian ympärillä liikkuvalle keskustelulle.

– En harkitse suostumuksen antamista Akaan kaupunginjohtajan virkaan. Ensinnäkin mielestäni on väärin julkisesti virkaa hakeneita kohtaan, että hakemuksia jätetään jälkijättöisesti ja kisaan ilmaantuu mustia hevosia. En ole antanut suostumustani hakuajan puitteissa, enkä tule sitä enää antamaan.

Maijala kertoo pohtineensa minkälaista korvausta vastaan hän olisi harkinnut Akaaseen siirtymistä.

– Olisin joka tapauksessa halunnut enemmän palkkaa kuin Aki Viitasaarelle maksettiin. Päädyin siihen, että rahalla ei osteta työviihtyvyyttä. Urjalan kunnantalolla on erittäin hyvä henkilöstö. Tykkään siitä tavasta, jolla Urjalassa toimitaan: rauhallisesta poliittisesta päätöksenteosta. Samoin keskustelu kuntalaisten kanssa on rakentavaa ja rauhallista.

Akaan kaupunginjohtajan määräaikaisen, viisivuotisen viran hakuprosessi on parhaillaan kesken.