Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Ihminen kuoli navetan tulipalossa Urjalassa

Iiro-Pekka Airola
Yksi ihminen kuoli tiistaina vanhan navetan tulipalossa Uudensalmentiellä Urjalassa. Uhri löytyi navetan raunioista pahoin palaneena.

Sammutustöihin osallistui kaikkiaan 10 yksikköä.

 

Iiro-Pekka Airola

Yksi ihminen kuoli tiistaina vanhan navetan tulipalossa Uudensalmentiellä Urjalassa. Uhri löytyi navetan raunioista pahoin palaneena.

– Hän on palanut niin pahasti, että tässä vaiheessa ei pysty sanomaan edes sukupuolta. Poliisi selvittää vainajan henkilöllisyyttä oikeuslääkärin avustuksella. Epäily meillä siitä on, mutta tarvitsemme asiaan vielä varmistuksen, rikosylikonstaapeli Hannu Kokkola kertoo.

Kokkolan mukaan tässä vaiheessa asiassa ei epäillä rikosta. Poliisi tutkii sekä palon syttymissyytä sekä uhrin kuolinsyytä.

Pelastuslaitos sai hälytyksen tulipalosta tiistaina noin kello 15.30. Kokkolan mukaan hälytyksen teki talossa asuvan perheen jäsen. Hälytyshetkellä yksi henkilö oli kateissa, joten oletus oli, että palavassa navetassa voi olla ihminen sisällä.

Palokunnan saapuessa paikalle rakennus oli jo täyden palon vallassa. Navetta tuhoutui lopulta palossa täysin.

Pelastuslaitoksen mukaan sammutustyö saatiin päätökseen noin kello 2 yöllä. Sammutukseen osallistui pelastuslaitokselta kymmenen yksikköä.

Noin 300 neliömetrin navetta tuhoutui tulipalossa täysin. Navetassa ei ollut sisällä eläimiä, mutta sitä käytettiin varastona. Navetta sijaitsee maatilan pihapiirissä, jossa on vakituista asutusta.

Juttua päivitetty ke 1.3. klo 13.12: Juttuun lisätty poliisilta saatuja lisätietoja.