Tulipalo näkyi läpi yön useiden kilometrien päähän palopaikasta. Kuva on otettu puolen yön jälkeen Huhdin suunnasta.
maastopalo, rakennuspalo (muokattu 4.8.2022) Urjalan Ylläpito

Suuri rakennuspalo Holstintiellä

Heli Lehtelä

Holstintiellä syttyi keskiviikkona yhdentoista maissa illalla suuri rakennuspalo ja maastopalo.  Isohko noin 1500 neliöinen maataloustuotantoon liittyvä halli paloi läpi yön. Rakennus oli pelastuslaitoksen tullessa paikalle pitkälti täyden palon vaiheessa ja  tuhoutui täysin.

Pelastuslaitos pystyi estämään palon leviämisen viereisiin rakennuksiin, kuten hallin läheisyydessä olevaan sikalaan, ja ympäristöön.Tilannekeskuksen palomestari arvoi jälkisammutustöiden kestävän torstai-iltapäivään saakka.

– Hallin sisällä oli pahnoja noin 1000 neliömetrin alueella. Tällainen on vaikea sammutettava. Se pitää kastella läpi, jotta palo ei syty uudestaan. Palon syttymissyy ei ole vielä selvillä, kertoi Tilannekeskuksen palomestari Juuso Nummela torstaiaamuna.

Hallissa oli myös isohko määrä typpipohjaista lannoitetta.

Kukaan ei loukkaantunut palossa ja mitään erityistä vaaraa esimerkiksi savun leviämisen suhteen ei ollut, vaikka useat silminäkijät kertoivat kuulleensa voimakkaita paukahduksia. Lannoitteet eivät aiheutaneet räjähdysvaaraa. Pelastusyksiköitä oli kohteessa yli 20.

Päivitetty 18.6. klo 9.12

Päivitetty 18.6. klo 1.13 Pelastuslaitoksen tiedoteen mukaisesti