Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Aloite Aki Viitasaaren irtisanomiseksi etenee

Minna Mäkelä
Akaan kaupunginhallitus esittää ensi viikon keskiviikkona istuvalle valtuustolle tilapäisen valiokunnan asettamista valmistelemaan kaupunginjohtaja Aki Viitasaaren irtisanomista tai siirtämistä toisiin tehtäviin.

Viime vuoden marraskuussa Akaan kaupunginjohtaja Aki Viitasaari esitteli kaupungintalolla tämän vuoden talousarviota.

 

Minna Mäkelä
Akaan kaupunginhallitus esittää ensi viikon keskiviikkona istuvalle valtuustolle tilapäisen valiokunnan asettamista valmistelemaan kaupunginjohtaja Aki Viitasaaren irtisanomista tai siirtämistä toisiin tehtäviin.

Kaupunginhallituksessa Jukka Saari (vas) esitti, että tilapäistä valiokuntaa ei kaupunginjohtajan erottamiseksi aseteta. Häntä kannattivat Marita Markkula (ps), Hannu Järvinen (sd), Tapio Kivistö (ps) ja Harri Rämö (sd).

Äänestyksessä pohjaesitys voitti äänin 6-5. Valiokunnan perustamista kannattivat Salla Bister (sd), Inka Loppi (sd), Mari Peräkivi (kesk), Jouko Rytkönen (kok), Jukka Salminen (kok) ja Susanna Saxberg (kok).

Viisi valiokunnan perustamista vastustanutta jäsentä jättivät päätökseen eriävän mieliteensä:

– Me allekirjoittaneet jätämme eriävän mielipiteen kyseiseen asiaan. Emme näe kaupunginjohtaja Aki Viitasaaren irtisanomiselle/ siirtämiselle muihin tehtäviin olevan riittävästi selkeitä näyttöjä. Emme katso hänen menettäneen luottamustaan hoitaessaan virkaansa. Emme myöskään katso valiokunnan perustamista tarpeelliseksi.