Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Laituriromantiikka toi Jennille kesäkuvakisan voiton

Olli Ristimäki
Urjalan Sanomien kuvakisa keräsi entistä suuremman suosion, kun kesäisiä otoksia lähetettiin mukaan jopa 84 kappaletta. Ääniä kuville annettiin yli 350.

Jenni Vauhkosen voittajaotoksen otsikko oli ”Nuorenparin ensitreffit kalastaen – vasten auringon siltaa”.

 

Olli Ristimäki
Urjalan Sanomien kuvakisa keräsi entistä suuremman suosion, kun kesäisiä otoksia lähetettiin mukaan jopa 84 kappaletta. Ääniä kuville annettiin yli 350.

Maanantaina päättyneen kisan voittajaksi äänestettiin valkeakoskelaisen Jenni Vauhkosen kuva ”Ensitreffit”, missä kaksi nuorta on laiturilla kalassa auringon laskiessa taustalla. Jenni päätteli keskustelua hetken kuultuaan, etteivät nuoret tunteneet toisiaan kovin hyvin, mutta jotakin romanttista oli tapahtumassa.

– Lähdin katsomaan auringonlaskua muuten vaan ja päätin napata tämän kuvan. Kysyin heiltä, saanko käyttää heitä taustana kun harjoittelen kuvaamista. Sitä en kysynyt, oliko treffit menossa, Jenni nauraa tuntemattomaksi jääneen nuoren parin kohtaamista.

Urjalasta kotoisin oleva Jenni kuvailee omaksi ilokseen silloin tällöin, ja pyrkii pitämään kameran mukana auton etupenkillä.

– Tykkään fiilistellä, ja jos tulee eteen jotakin kaunista niin se pitää ikuistaa. Yleensa tosin tahtoo olla että juuri silloin kamera ei ole mukana.

Jenni saa palkinnoksi voittokuvastaan Urjalan Sanomien vuosikerran sekä lahjakortin Rajala ProShop -kameraliikkeeseen.

Kurjet tepastelivat kisan kakkoseksi

Toiseksi eniten ääniä kesäkuvakisassa sai Henrik Pullisen otos ”Kesä yhdessä”. Siinä kurki ja kurjen poikanen astelevat pellolla Halkivahassa.

Urjalasata kotoisin oleva ja nykyään Ylöjärvellä asuva Henrik kertoo viettävänsä Halkivahassa kaikki viikonloput ja paljon tulee kuvattua.

– Se on vain oma harrastus, mutta kamera kulkee yleensä mukana. Eniten on tullut kuvattua eläimiä.

Henrik kertoo oman kriittisyyden kasvavan kun kuvaaminen kehittyy.

– Sitä tulee ajan mittaan ronkelimmaksi, koko ajan pitäisi saada parempia otoksia.

Kolmanneksi eniten ääniä kuvakisassa annettiin urjalalaisen Tanja Nikkilän kuvalle ”Keijukainen ilta-auringossa”. Siinä 2-vuotias Minja Antila iloitsee ilta-auringon säteissä Virpi-mummulta saamastaan sateenvarjosta.
Tanja kertoo kuvan olleen enmmän kännykällä kuvattu tuuriotos, jossa kaikki asiat vain sattuivat kohdalleen.

– Tämä oli siitä hyvä otos ettei Minja huomannut että häntä kuvataan, muuten tulee helposti joku virnistys mukaan. Muuten en harrasta aktiivisemmin valokuvausta, vaikka lapsista tuleekin otettua paljon kuvia.
Tanja kertoo kehittävänsä melkien kaikki kuvat vielä paperille ja laittavansa albumiin.

Henrik ja Tanja saavat palkinnoksi kesäkassin, jonka sisältä löytyy t-paita, vesimittari ja vedenpitävä kännykkäpussi.

Myös äänestäminen toi palkintoja

Kilpailuun lähetetyissä kuvissa oli jälleen paljon eläimiä sekä kauniita hetkiä luonnosta, mutta myös kesäsitä tekemistä. Niukasti kärkikolmikon ulkopuolelle jäi Erkki Meriluodon kuva ”Himblen harmoninen kesäheitto” sekä Matias Heikkilän trampoliinikuva. Seuraavaksi eniten ääniä keräsivät Marko Uskelinin auringonnousukuva sekä Marika Taskilan ”Suomalaisuutta” -kuva.

Kuvakilpailussa äänestäneiden joukosta arvottiin myös palkinnon voittavia. Onni suosi Jenni Vikstedtiä, Arja Heittolaa, Katja Hyrkästä, Seija Köykkää ja Aino Heikkilää. Onnekkaille lähtee Urjalan Sanomien kesäinen tavarapalkinto.

Kaikki otokset ovat edelleen nähtävissä Urjalan Sanomien verkkosivuilla osoitteessa www.urjalansanomat.fi/kuvakisa.