Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Unelmavalokuvissa etsitään sisintä

Minna Mäkelä
Viialan toimintakeskuksessa on parhaillaan käynnissä Unelmavalokuva-projekti, jossa on tarkoitus kuvata kaikki, noin 60 toimintakeskuksessa käyvää ihmistä. Ohjaaja Niina Oksa on tallentanut kuviin jo seitsemän kehitysvammaista ja heidän sielunmaisemansa.

Kummisetä-niminen kuva on Unelmavalokuva-projektin satoa.

Minna Mäkelä
Viialan toimintakeskuksessa on parhaillaan käynnissä Unelmavalokuva-projekti, jossa on tarkoitus kuvata kaikki, noin 60 toimintakeskuksessa käyvää ihmistä. Ohjaaja Niina Oksa on tallentanut kuviin jo seitsemän kehitysvammaista ja heidän sielunmaisemansa.

Niina Oksan kanssa Unelmavalokuva-projektissa työskentelevä ohjaaja Jasmin Mikkonen kertoo, että kuvat ovat syntyneet vuorovaikutuksesta.

Seitsemän kuvattavan joukossa on useita ihmisiä, jotka eivät juuri sanoin kommunikoi. Sisimmissä olevia unelmia ja toiveita onkin etsitty muun muassa katselemalla erilaisia kuvia netistä. Niiden avulla on valittu asioita, jotka ovat kuvattaville tärkeitä.

Lue lisää 25.6.2015 Urjalan Sanomista