Yleinen Urjalan Ylläpito

Rattijuopot poliisin syynissä

Poliisi suorittaa tehostetusti rattijuopumusvalvontaa 25.–31.7.2016 koko maassa. Rattijuopumustapauksissa on viimeisen kolmen vuoden aikana kuollut keskimäärin 49 ja loukkaantunut 600 henkilöä vuosittain. Tämä on kaikista tieliikenteessä menehtyneistä viidennes ja loukkaantuneista yhdeksän prosenttia.

Poliisi suorittaa tehostetusti rattijuopumusvalvontaa 25.–31.7.2016 koko maassa. Rattijuopumustapauksissa on viimeisen kolmen vuoden aikana kuollut keskimäärin 49 ja loukkaantunut 600 henkilöä vuosittain. Tämä on kaikista tieliikenteessä menehtyneistä viidennes ja loukkaantuneista yhdeksän prosenttia.

Valvontajakso sijoittuu tähän ajankohtaan Poliisihallituksen poliisitarkastaja Pasi Kemppaisen mukaan syystä että rattijuopumukset ovat erityisesti kesäajan vitsaus. Vuodesta toiseen rattijuoppojen aiheuttamien henkilövahinkojen määrissä on piikki kesäkuukausien aikana.

– Ihmisillä on kesällä enemmän vapaa-aikaa ja usein siihen kuuluu erilaisten päihteiden käyttöä. Kesän aikana myös osallistutaan aktiivisesti eri tapahtumiin, joihin tarvitsee liikkua tavalla tai toisella. Tunnettua myös on, että päihteiden vaikutuksen alaisena harkintakyky saattaa pettää, ja ajoon lähdetään riskeistä piittaamatta, Kemppainen sanoo.