Monissa heittolajeissa menestynyt Pasi Kuusinen heitti rennolla otteella miesten sarjan kakkoseksi. Tulos syntyi kisan alkuvaiheessa painavalla vihdalla ja ilman myötätuulen apua.
Vihdanheiton MM-kisat (muokattu 1.12.2022) Urjalan Ylläpito

Vihta ei lennä voimalla

Olli Ristimäki

Juhannusaattona leivottiin jälleen maailmanmestareita, kun vihta lensi koko iltapäivän Hanhisuon lentopallokentällä. Voittajat saatiin selville ties monennenko kerran, järjestäjä Mauri Helminenkään ei muista koska ensimmäiset kisat järjestettiin.

–Velipojan kanssa istutiin joskus tuossa tien varressa miettimässä että missähän kaikki entiset hanhisuolaiset nykyään on. Alettiin siinä soitella kaikenlaisia soittimia ja tehdä samalla vihtoja. Ihmisiä alkoi pysähtyä, viimeistään siinä vaiheessa kun heitettiin jotakin tutun näköistä autoa pilan päiten vihdalla. Siitä se vähän vahingossa lähti.

Kisan ideana on, että suorituksen saa tehdä milloin tahansa puolenpäivän ja iltapäivä neljän välillä. Koko aika heitetään samaa vihtaa, kaikissa sarjoissa ja vihdan kunnosta riippumatta.
Mauri Helminen suorittaa mittauksen ja tuomaroinnin tarkalla silmällä, ja kilpailijat huolehtivat itse tuostensa kirjaamisesta.
– Koskaan ei ole kukaan valittanut, vaikkei sentin tarkkuudella mitatakaan.

Mainoskyltit toivat paikalle muun muassa juhannusseurueen Kokonjärveltä. Raaseporilaisen Kari Ojamaan vieraana olevat ruotsalaissukulaisetkin osallistuivat kisaan, Joel Douhan-Morsing heitti poikien sarjan vitoseksi.
– Oli yllätys että päästiin kisaan mukaan, saavat ruotsalaisetkin nyt kertoa kotona että ovat ollee kamppailemassa MM-tittelistä, Ojamaa nauroi.

Lue lisää torstain 30.6 Urjalan Sanomista ja katso tulokset Tulospörssistä