Juhlavuoden pellonpiennarpäivä keräsi ennätysjoukon kävijöitä Pulakan vanhalle sikalalle Tursaan.
pellonpiennarpäivä, Tursan maa- ja kotitalousseura (muokattu 1.12.2022) Urjalan Ylläpito

Pellonpientareella jo neljännesvuosisata

Olli Ristimäki

Viime perjantain sateisessa aamussa oli ripaus juhlan tuntua, kun Tursan maa- ja kotitalousseuran järjestämää pellonpiennarpäivää vietettiin 25. kertaa peräjälkeen. Kasvinsuojelu ja kasvunedistäminen on pysynyt pellonpiennarpäivien perusteemana alusta alkaen, ja tänäkin vuonna mukana oli myös eri yritysten edustajia kertomassa omista ratkaisuistaan kasvinsuojelu- ja kasvunedistämishaasteisiin.

– Muitakin teemoja on ollut, kuten suorakylvö ja kaurapolttimetkin aikanaan. Ajan hermolla on koitettu olla, kertoo seuran sihteeri Vesa Westerholm.

Ensimmäisessä pellonpiennarpäivässä oli asiantuntijavieraana kasvinviljelyagronomi Aulis Ansalehto. Sen jälkeen hän on ollut mukana joka kerta, vaikka palkkatyö ProAgrialla vaihtui jo viisi vuotta sitten eläkepäiviin.
Ansalehto kukitettiin tilaisuuden alussa ansaitusti luonnonkukkakimpulla.

Lue lisää torstain 23.6 Urjalan Sanomista