Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Valokuituverkkoa valmistellaan kahdella suunnalla

Olli Ristimäki
Suunnitelmat valokuituverkon saamiseksi Urjalaan etenevät nyt kahdellakin rintamalla. Vesilahti, Akaa ja Urjala ovat tilaamassa yksityiskohtaisen selvityksen verkon rakentamisesta kuntiin, ja samalla verkkoyhtiö Lounea tekee omia selvityksiään valokuituverkon kannattavuudesta.

Projektipäällikkö Pasi Arvola tarkisti valokuitulinjan jakokaappia Lounean kuitutyömaalla Tammelan Kaukjärvellä.

 

Olli Ristimäki
Suunnitelmat valokuituverkon saamiseksi Urjalaan etenevät nyt kahdellakin rintamalla. Vesilahti, Akaa ja Urjala ovat tilaamassa yksityiskohtaisen selvityksen verkon rakentamisesta kuntiin, ja samalla verkkoyhtiö Lounea tekee omia selvityksiään valokuituverkon kannattavuudesta.

Kolme kuntaa ovat yhdessä pyytäneet juhannukseen mennessä tarjouksia suunnitelmasta valokuituverkon rakentamiseksi kuntiin. Kunnat hakevat koko kunnan kattavaa verkkoa, jossa periaatteessa kaikilla olisi mahdollisuus liittyä verkkoon.

Forssan Seudun puhelimen ja Salon seudun puhelimen yhdistymisestä syntyneen Lounean hallitus on tehnyt periaatepäätöksen Urjalaan laajentumisesta, jos verkon rakentamiselle on taloudelliset edellytykset. Mahdollinen laajentumissuunta tulevaisuudessa olisi Viitasen mukaan Punkalaitumen tai Forssan suunnasta.

Lounean toimitusjohtaja Veli-Matti Viitasen mukaan on selvää, että kuituverkkoa rakennetaan ensisijaisesti taajamiin, jossa liittyjiä on paljon.
– Kaikkialle ei voida rakentaa kuituverkkoa kannattavasti. Jos kuitu pitäisi vetää kauempana olevaan yksittäiseen kohteeseen, niin välillä on kerrottu, mitä se maksaisi, ja annettu asiakkaan päättää, että onko hän kiinnostunut.
Liittymismaksut Lounea pyrkii omakotitaloissa pitämään noin 2 000 euron paikkeilla.

Lue lisää torstain 16.6 Urjalan Sanomista