Urjalassa sunnuntaina vieraillut Piispa Matti Repo kehotti seurakuntaa pohtimaan avoimesti erilaisia vaihtoehtoja tulevaisuuden toiminnan ja taloushaasteiden ratkaisemiseksi.
piispa, piispantarkastus (muokattu 1.12.2022) Urjalan Ylläpito

Piispantarkastus alkuun Urjalassa

Olli Ristimäki

Urjalan seurakunnassa suoritetaan ensi vuoden tammikuussa piispantarkastus, mutta homma laitettiin käyntiin jo viime sunnuntaina kun Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo kävi tapaamassa seurakuntalaisia. Piispa haluaa kuulla seurakuntaa prosessin aluksi löytääkseen seurakunnasta tarkastuksen aiheet.

– Piispantarkastus on nykyään kehittämisprosessi, jossa seurakunta tarkastelee itseään ja etsii ratkaisuja kehityskohteisiinsa.
Piispantarkastus järjestetään seurakunnissa noin kymmenen vuoden välein. Edellinen tarkastus Urjalassa oli juurikin vuonna 2006. Repon mukaan Urjalan seurakunnan akuutit talousvaikeudet ja lähimenneisyyden hallinnolliset kuviot eivät suoranaisesti vaikuta tarkastuksen ajankohtaan.
– Varmasti niistä löytyy teemoja tarkastukseen, mutta mikään erityistarkastus tämä ei ole, vaikka sellaisiakin voidaan pitää.
Piispa Repo uskoo ratkaisujen talousasioihin löytyvän riittävän ajan kanssa pohtimalla, ja hän kiittelee jo tehtyjä ratkaisuja esimerkiksi tilojen myynnin suhteen. Revon mukaan kaikenlainen yhteistyö seurakuntien välillä on myös hyvin kannatettavaa, ja erilaisia rakenteita kuten seurakuntayhtymiä ja muun muassa kappeliseurakuntamalleja pitää miettiä osana tulevaisuuden toiminnan järjestämistä.

Lue lisää tämän päivän 19.5 Urjalan Sanomista