Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Los Angelesin piispa ihastui Urjalaan

Olli Ristimäki
Amerikan luterilaisen kirkon eteläisen Kalifornian hiippakunnan piispa Guy Erwin katseli lauantaina Urjalan kirkkoa aidosti ihaillen. Puolisonsa Rob Flynnin kanssa Erwin vieraili Suomessa arkkipiispa Kari Mäkisen kutsumana. Urjalaan Guy Erwinin johdatti Yhdysvaltojen länsirannikon suomalaisessa seurakunnassa työskentelevä pastori Jarmo Tarkki.

Marja-Riitta Touru esitteli piispa Guy Erwinille Urjalan kirkkoa. Piispan mukana oli pastori Jarmo Tarkki, joka toi vieraan tutustumaan Urjalaan ja tapaamaan äitiään Pirkko Tarkkia.

 

Olli Ristimäki
Amerikan luterilaisen kirkon eteläisen Kalifornian hiippakunnan piispa Guy Erwin katseli lauantaina Urjalan kirkkoa aidosti ihaillen. Puolisonsa Rob Flynnin kanssa Erwin vieraili Suomessa arkkipiispa Kari Mäkisen kutsumana. Urjalaan Guy Erwinin johdatti Yhdysvaltojen länsirannikon suomalaisessa seurakunnassa työskentelevä pastori Jarmo Tarkki.

Tarkki oli mukana Erwinin vierailulla ja halusi tuoda piispan tutustumaan Urjalaan sekä tapaamaan äitiään Pirkko Tarkkia. Urjala oli ainoa paikka, missä Erwin Suomessa vieraili virallisen ohjelman ulkopuolella. Virallisen vierailun aiheena oli keskustelut Suomen evankelisluterilaisen kirkon työn jatkosta Piilaaksossa ja muualla Kaliforniassa, missä asuu kymmeniä tuhansia suomalaisia.

Myös Yhdysvalloissa luterilaisen kirkon piirissä on mielipiteitä jakavia teemoja, yhtenä merkittävimmistä suhtautuminen homoseksuaalisuuteen. Guy Erwin on elänyt mieskumppaninsa kanssa 20 vuotta ja he ovat myös naimisissa.

– Olen erittäin iloinen, että minut on valittu virkaani, ja uskon näyttäväni uskovaisille, että homot eivät ole mikään oma kategoriansa, vaan he ovat ihmisiä ja kristittyjä myös. En ole homopiispa, vaan piispa, joka sattuu olemaan homo.

Lue lisää torstain 20.10 Urjalan Sanomista