Pääsiäisen sää (muokattu 5.12.2022) Urjalan Ylläpito

Sää lämpenee pääsiäiseksi

Pitkäperjantaina sää on vielä epävakaista ja pilvistä, mutta lauantaina sää alkaa poutaantua. Pääsiäistä vietetäänkin Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan aurinkoisessa ja lämpimässä säässä.

Suomen yli kulkee pitkäperjantaina sadealue koilliseen. Sateet tulevat enimmäkseen lumena, etelässä kuitenkin osaksi myös vetenä. Päivälämpötila on maan etelä- ja keskiosassa +1…+4 astetta, pohjoisessa on vielä pikkupakkasta.

Pääsiäislauantaiaamuna sateita esiintyy vielä suurimmassa osassa maata, mutta päivän kuluessa sää alkaa poutaantua lännestä alkaen. Pääsiäislauantain ylin lämpötila on suurimmassa osassa maata +1…+4 astetta, maan länsiosassa mahdollisesti jo +4…+7 astetta.

Pääsiäissunnuntai on varsinkin maan etelä- ja keskiosassa aurinkoinen, poutainen ja lämmin. Lounaistuuli on lauantaina monin paikoin melko voimakasta ja etenkin aurinkoisilla alueilla myös puuskaista. Päivän ylin lämpötila on laajalti +2…+7, maan länsiosassa paikoin jopa +10 astetta.

Toisena pääsiäispäivänä säässä ei todennäköisesti tapahdu vielä suuria muutoksia sunnuntaihin nähden. Aurinkoisen ja lämpimän sään painopiste siirtynee kuitenkin vähitellen maan etelä- ja itäosaan.

Pääsiäisen yölämpötilat ovat koko maassa nollan asteen vaiheilla. Ajantasaisen säätiedon löydät Urjalan Sanomien sääsivulta.