Yleinen Urjalan Ylläpito

Häme-teko -kunniakirja urjalalaisteokselle

Hämeen Heimoliitto on jakanut viisi Häme teko -kunniakirjaa, joista yhden saa Kun tää sota loppuis -kirja. Teos on Seppo Pirhosen ja Marjatta Järven yhteistyön tulos, ja siihen on kerätty lähes 350 kirjettä, jotka Lyydi ja Sulo Porttikivi kirjoittivat toisilleen sotavuosina.

Hämeen Heimoliitto toteaa perusteluissaan, että kirjassa on arkisia asioita, vähän rakkautta ja tulevaisuuden suunnitelmia.

– Vain kansakoulun käyneiden nuorten hämäläinen murre ja puhekieli on säilytetty aitona jopa kirjoitusvirheineen. Aito hämäläinen ajankuva koko elämän kirjona.

Urjalan Sanomat kertoi kirjasta 19. marraskuuta ilmestyneessä numerossa.

Hämeen Heimoliiton hallitus myöntää vuosittain Häme-teko palkinnon hämäläisen perinteen, kotiseututyön, kulttuurin tai kulttuurimaiseman hyväksi tehdystä työstä. Palkinto myönnetään tapahtumalle, talkootempaukselle, julkaisulle, yksityiselle henkilölle tai yhteisölle merkittävästä ja ansiokkaasta työstä hämäläisyyden hyväksi.

Hakemuksia tuli määräaikaan mennessä 17 kappaletta eri puolilta Hämettä. Tänä vuonna ei valittu varsinaista Häme-tekoa, vaan Hämeen Heimoliiton hallitus myönsi viisi Häme-teko 2015 kunniakirjaa.

Kunniakirjan muut saajat urjalalaiskirjan lisäksi ovat lentojätkä Reino Halin, Lammi; Vanajavesikeskus, Hämeenlinna; Mansikki maatalousnäyttely, Jokioinen sekä Haaviston tila, Kangasala.