Särki-Tiirin laavulta avautuu upea näköala Särki-Tiirin lammin koskemattomaan erämaisemaan. Viime lauantain laavuretkipäivänä retkeläisiä muonitti Urjan Varstat.
laavu, retkeily (muokattu 5.12.2022) Urjalan Ylläpito

Urjalassa kelpaa retkeillä

Sini Ovaskainen

Urjalan hyviä retkeilymahdollisuuksia nostetaan tänä syksynä esille liikuntatoimen järjestämillä laavuretkipäivillä, joista ensimmäinen pidettiin Särki-Tiirin laavulla Hakolahdessa.

Laavuretket jatkuvat kolmena seuraavana lauantaina eri laavuilla. Kunnan ylläpitämien sekä muiden yleisessä käytössä olevien laavujen ja nuotiopaikkojen sijainnit ja karttaohjeet on koottu Urjalan kunnan nettisivuille liikuntapaikkojen alle.

Laavuretkipäivät ovat osa vuodenvaihteessa päättyvää Liikuttava Taikayö -hanketta, jonka lähtökohtana on ollut järjestää kuukausittain liikuntaan aktivoivia matalan kynnyksen tapahtumia. Loppuvuoden muita hankkeeseen liittyviä tapahtumia ovat Lavis-lavatanssijumpan näytetunti ja aikuisten luisteluvuoro jäähallissa.

– Hankkeen päätyttyä tarkoituksena on sisällyttää matalan kynnyksen aktiviteetteja kerran kuussa siihen toimintaan, jota liikuntatoimi normaalisti järjestää, nuoriso- ja liikuntaohjaaja Marjo Niittymäki sanoo.

Lue lisää 17.9.2015 lehdestä.