rakennuspalo (muokattu 5.12.2022) Urjalan Ylläpito

Autiotalo paloi Lellantiellä

Lellantiellä Urjalassa paloi tiistai-iltana maan tasalle autiotalo. Pelastuslaitos sai hälytyksen kello 21 aikaan. Palopaikalla e ollut talon suhteen enää mitään tehtävissä, koska talo oli jo täysissä liekeissä. Palopaikan läheisyydessä ei ole muita taloja, eivätkä ulkorakennuksetkaan olleet vaarassa.

Palomestari Kimmo Perolahti kertoo, että kyseessä oli vanha rintamamiestalo, joka oli ollut jo jonkin aikaa tyhjillään. Puiden ympäröimä talo sijaitsi reilut sata metriä 9-tiestä, joten palo saattoi muhia rauhassa jo jonkin aikaa ennen kuin se havaittiin.

Palosta ilmoittivat 9-tietä palopaikan ohi ajaneen ambulanssin hoitajat, mutta samaan aikaan tuli toinenkin ohikulkijan ilmoitus. Paikalle hälytettiin Perolahden mukaan Urjalan kaikki viisi palokuntaa. Palomiehet poistuivat paikalta puolenyön jälkeen.

Palon syy ei ole tiedossa. Talon omistaja oli katkaissut talosta sähköt, joten sähköviasta ei voinut olla kyse.

Palomestarin mukaan paikalla on nähty nuorisoa.