Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Gabriel innostui mehiläispesien hoidosta

Sini Ovaskainen
Urjalan 4H-yhdistyksessä aktiivisesti toimiva Hirvosen perhe sai heinäkuun alussa vieraan Itävallasta. Gabriel Kührer tutustuu Suomeen Urjalasta käsin kuuden viikon ajan Ifye-järjestön nuorisovaihdossa.

Viime viikolla Gabriel Kührer sai konkreettisesti kokea Urjalan 4H-yhdistyksen toimintaa hänen osallistuessaan kerpputalkoisiin. Yhdessä isäntäperheen pojan Mikko Hirvosen kanssa kerpun sitominen kävi helposti.

Sini Ovaskainen
Urjalan 4H-yhdistyksessä aktiivisesti toimiva Hirvosen perhe sai heinäkuun alussa vieraan Itävallasta. Gabriel Kührer tutustuu Suomeen Urjalasta käsin kuuden viikon ajan Ifye-järjestön nuorisovaihdossa.

Vaihto-ohjelma toi Gabrielin Suomeen ensimmäistä kertaa. Ennen Urjalaan saapumistaan hänen Suomi-tietämyksensä kattoi lähinnä numeerisia faktatietoja, kuten maan asukasluku. Isäntäperheen kanssa aikaa viettäessään itävaltalainen on oppinut tuntemaan suomalaista luonteenlaatua.

– He ovat ehkä aluksi hiljaisia, mutta hyvin ystävällisiä ja auttavaisia.

Suomeen tullessaan Gabriel odotti kovasti pääsemistä kalastamaan ja sienestämään. Molempia hän on päässyt isäntäperheensä kanssa kokemaan. Erityisen kiinnostavaa Gabrielin mielestä on ollut perheen äidin mehiläispesistä huolehtiminen.

Lue lisää 23.7.2015 lehdestä.