Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Kuituverkkohaave elää vielä

Olli Ristimäki
Hanke valokuituverkon rakentamisesta Urjalaan ei ole unohtunut kokonaan, mutta on edennyt hitaasti. Asian suhteen eletään kriittisiä aikoja, sillä hanketta tällä hetkellä ajava Rinotech tekee keskiviikkona kunnille viimeisen tarjouksensa ns. elinkaarimallilla rakennetusta verkosta.

Siinä liittymismaksu verkkoon olisi pieni, ja perustamiskustannus kerättäisiin jopa 25 vuoden aikana käyttömaksuista. Tämä lisäksi tarvittaisiin kuntien rahaa useita tuhansia euroja kuukaudessa. Kunnanjohtaja Hannu Maijala pitää kuntien osuutta suurena ja sitoutumisaikaa aivan liian pitkänä.

Monet kuntalaiset kapiaavan kuitenkin nopeaa ja varmaa yhteyttä. Kimmo Paananen Huhdissa tekee työnsä kokonaan etänä ja olisi valmis maksamaan useamman tonnin valokuituyhteydestä. Hänen mukaansa hyvät verkkoyhteydet voivat ratkaista varsinkin nuorten asuinpaikan valinnan.

Kimmo Paananen tekee työnsä kokonaan etänä, ja kaipaa luotettavaa ja nopeaa yhteyttä myös harrastuksiinsa. Tytär Lumi on myös jo kiinnostunut tietokoneesta.

 

Olli Ristimäki
Hanke valokuituverkon rakentamisesta Urjalaan ei ole unohtunut kokonaan, mutta on edennyt hitaasti. Asian suhteen eletään kriittisiä aikoja, sillä hanketta tällä hetkellä ajava Rinotech tekee keskiviikkona kunnille viimeisen tarjouksensa ns. elinkaarimallilla rakennetusta verkosta.

Siinä liittymismaksu verkkoon olisi pieni, ja perustamiskustannus kerättäisiin jopa 25 vuoden aikana käyttömaksuista. Tämä lisäksi tarvittaisiin kuntien rahaa useita tuhansia euroja kuukaudessa. Kunnanjohtaja Hannu Maijala pitää kuntien osuutta suurena ja sitoutumisaikaa aivan liian pitkänä.

Monet kuntalaiset kaipaavan kuitenkin nopeaa ja varmaa yhteyttä. Kimmo Paananen Huhdissa tekee työnsä kokonaan etänä ja olisi valmis maksamaan useamman tonnin valokuituyhteydestä. Hänen mukaansa hyvät verkkoyhteydet voivat ratkaista varsinkin nuorten asuinpaikan valinnan.

Lue lisää Urjalan Sanomista 7.5