Yleinen Urjalan Ylläpito

Urjalassa Pirkanmaan toiseksi laiskimmat äänestäjät

Minna Mäkelä
Oikeusministeriön tilaston mukaan Urjalan äänestysprosentti oli eduskuntvaaleissa 65,3, mikä tarkoittaa sitä, että uurnilla kävivät urjalalaisia innottomammin vain Mänttä-Vilppulan asukkaat, joista äänesti 65 prosenttia. Varsinaisena vaalipäivänä urjalalaiset äänestivät vilkkaammin kuin ennakkoon. Vaalipäivän äänestysprosentti oli 34,3.

Minna Mäkelä
Oikeusministeriön tilaston mukaan Urjalan äänestysprosentti oli eduskuntavaaleissa 65,3, mikä tarkoittaa sitä, että uurnilla kävivät urjalalaisia innottomammin vain Mänttä-Vilppulan asukkaat, joista äänesti 65 prosenttia. Varsinaisena vaalipäivänä urjalalaiset äänestivät vilkkaammin kuin ennakkoon. Vaalipäivän äänestysprosentti oli 34,3.

Akaassa uurnilla kävi 67,1 prosenttia äänioikeutetuista. Myös Akaassa varsinainen vaalipäivä veti paremmin kuin ennakkoäänestys, jolloin äänestysprosentti oli 30,9.

Koko Pirkanmaan vaalipiirin äänestysprosentti oli 70,4. Vilkkaimmin äänestettiin Pirkkalassa. Siellä ääntä käytti 75,4 prosenttia kuntalaisista.

Yli 70 prosentin lukuihin päästiin myös Kangasalla, Kihniössä, Lempäälässä, Punkalaitumella, Ruovedellä, Tampereella, Vesilahdessa ja Ylöjärvellä.

Koko maan äänestysprosentti oli 70,1. Innokkaimmat äänestäjät olivat Helsingin vaalipiiriläiset, 74,9 prosenttia. Laiskimmin äänestettiin Ahvenanmaalla, missä uurnilla kävi 58,1 prosenttia äänioikeutetuista.

Lue lisää vaaleista 23.4.2015 Urjalan Sanomista