Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Rohkea seniori tarttuu tietokoneeseen

Sini Ovaskainen
”Katso lisätietoja netistä”, ”varaa aika verkossa”, ”verkkopankki palvelee ympäri vuorokauden”.

Rauni Närvänen ja Ritva Niemelä harjoittelivat tietokoneen käyttöä ensimmäistä kertaa Eläkeliiton Urjalan yhdistyksen järjestämällä tietokone tutuksi -kurssilla. Päivän päättyessä kone alkoi jo tuntua tutummalta, ja harjoituslaskun maksaminen verkkopankissakin onnistui.

Sini Ovaskainen
”Katso lisätietoja netistä”, ”varaa aika verkossa”, ”verkkopankki palvelee ympäri vuorokauden”.

Yhteiskunnan vauhdikas digitalisoituminen parantaa monien palvelujen saatavuutta, mutta jättää samalla ulkopuolelle ne kansalaiset, jotka eivät käytä tietokonetta tai joilla ei ole käytettävissään internet-yhteyttä. Tällaisia henkilöitä on paljon seniori-ikäisissä.

Eläkeliiton Urjalan yhdistys järjesti viime viikolla kaksi tietokone tutuksi -kurssia, koska koulutusta tietokoneen käyttöön on jäsenistön suunnalta kovasti toivottu. Osa kurssilaisista ei ollut käyttänyt tietokonetta koskaan aikaisemmin.

Kurssilla tietokoneen käyttöön tutustuttanut Kamerapisteen Mervi Saha kertoi, että monet ikäihmiset haluaisivat käyttää tietokonetta, mutta uskallus astua kynnyksen yli puuttuu.

– Heitä pitää rohkaista kertomalla, että mitään peruuttamatonta ei tapahdu.

Lue lisää 16.4.2015 lehdestä.