Sunnuntaina ehtii vielä petraamaan äänestysprosenttia ylöspäin.
eduskuntavaalit (muokattu 7.12.2022) Urjalan Ylläpito

Äänestysinto laski neljän vuoden takaisesta

Minna Mäkelä

Kevään eduskuntavaaleissa 1 265 urjalalaista käytti ääntään ennakkoon. Äänioikeutettuja on keskusvaalilautakunnan sihteerin Joonas Yliluoman mukaan kaikkiaan 4 176, joten äänestysprosentti on 30,3 ennen varsinaista vaalipäivää, joka on ensi sunnuntai. Varsinaisena vaalipäivänä Urjalassa voi äänestää kunnantalolla kello 9–20.

Äänestysinto on jälleen laimentunut. Neljä vuotta sitten ennakkoäänestysprosentti oli Urjalassa 32,6. Tuolloin äänestäjiä oli 1 424.

Tiistaina päättyneessä ennakkoäänestyksessä kunnantalolla kävi 1 057 urjalalaista äänestäjää. Laitosääniä kertyi 22 ja kotiäänestyksessä mielipiteensä laittoi äänestyslipukkeeseen kymmenen kuntalaista. Ulkomailla äänesti seitsemän kuntalaista. Loput äänet kertyivät muissa kunnissa annetuista äänistä.

Naiset olivat liikkeellä miehiä vilkkaammin. Urjalalaisista naisista äänesti 673, miehiä käviä uurnilla 592.

Lue lisää Urjalan Sanomista 16.4.2015