Nuutajärven lasikylään pystytettyä lasipuuta ihailtiin Nuutajärvi-päivänä toukokuussa 2013. Lasitehdas suljettiin viime vuonna ja nyt lasikoulun kohtalo on tapetilla.
lasikoulutus (muokattu 7.12.2022) Urjalan Ylläpito

Lasikoulun tulevaisuudesta päätetään tiistaina

Minna Mäkelä

Koulutuskuntayhtymä Tavastian yhtymähallitus käsittelee ensi tiistaina Nuutajärven lasikoulun tulevaisuutta. Kuntayhtymässä vaihtoehtoja on mietitty jo pitemmän aikaa ja loppusuoralla on kaksi vaihtoehtoa. Kuntayhtymän johtaja Jouni Haajanen kertoo, että koulutusta joko jatketaan Nuutajärvellä tai sitten lasialan osaajiksi aletaan koulutttaa työvaltaisen oppisopimuksen avulla työnantajien tarpeiden mukaan.

Lasikoulun tulevaisuus Urjalassa on vaakalaudalla Nuutajärven lasitehtaan toiminnan siirryttyä Iittalaan. Haajanen sanoo, että lasitehdas piti yllä opiskelijoiden oppimisympäristöä.

Nuutajärvellä pitää Haajasen mukaan investoida uuniin, ja tässä kohdin mukaan kuvaan on astunut uusi Nuutajärven Lasikylän kulttuurisäätiö, joka olisi valmis mukaan hankkeeseen. Nuutajärvellä toimiva Lasikomppania puolestaan olisi valmis Haajasen mukaan pitämään uunia yllä korvausta vastaan.

Epävarmuutta lasikoulun tulevaisuuden suhteen lisää se, että Fiskars myy parhaillaan lasikylän kiinteistöjään. Tavastia on yksi vuokralaisista.

Mikäli opetus jatkuu Nuutajärvellä, järjestetään ensi syksynä alkavaan koulutukseen erillishaku. Jos yhtymähallitus päättää siirtyä oppisopimuskoululutukseen, voidaan sitä järjestää sen mukaan, kun työnantajapuolella on siihen tarvetta.

Lue lisää 26.3.2015 Urjalan Sanomista