Ari Kontio (oik.) ja Mika Kontio urakoivat Urjalassa katuja puhtaiksi talven jäljiltä.
Kelirikko (muokattu 7.12.2022) Urjalan Ylläpito

Kadut pölisevät ja kelirikko uhkaa jo

Minna Mäkelä

Aikainen kevätsää on sulattanut vähäiset lumet, ja sitä myöten kaduilla ja teillä pöllyää pahasti. Katujen ja piha-alueiden puhdistaminen hiekotussepelistä alkoi Urjalassa jo viime viikolla, mutta alkuviikolla työ oli jäissä, koska oli niin kuivaa. Puhdistukseen kaivataan vettä taivaalta.

Hiekotussepeliä on jouduttu omituisesti vaihdelleen talvikelin takia levittämään enemmän kuin edellisenä talvena. Lämpötila vaihteli talvikuukausina voimakkaasti, ja tammikuussa satoi vettä. Liukkautta piti torjua.

Kunnan katujen ja teiden puhdistus kestää noin kolme viikkoa riippuen sääolosuhteista.

Kelirikosta varotetaan nyt muutamia viikkoja ennen tavanomaista kelirikkokautta. Urjalassa kadut eivät ole Urjalan kunnan teknisen työnjohtajan Arto Heinon mukaan kuitenkaan ollenkaan huonossa kunnossa.

Lue lisää 19.3.2015 Urjalan Sanomista