Urjalalaiset Inka Virtanen, Väinö Töppärä, Jade Ahtiainen ja Matias Koivulammi käyvät eskaria naapurikunnassa, Punkalaitumen Pohjoisseudun koulussa. He ovat myös ilmoittautuneet ensimmäiselle luokalle samaan kouluun.
kyläkoulut, peruskoulu (muokattu 7.12.2022) Urjalan Ylläpito

Vaihtoehtona naapurin koulu

Sini Ovaskainen

Punkalaitumen Pohjoisseudun koulussa oppivelvollisuuttaan suorittaa yli 20 urjalalaista lasta. Koulun koko oppilasmäärä esikoululaiset mukaan lukien on 67, joten urjalalaisia oppilaista on jopa kolmasosa.

Koulun rehtori Elina Hongisto sanoo urjalalaisten oppilaiden turvaavan osaltaan seutukoulun selustaa.

– Varsinkin kun pieniä kouluja suljetaan, että saataisi muodostettua isoja toimivia laitoksia, seutukoulun pysyvyydelle oppilasmäärällä on iso merkitys. Tämän hetken päätöksiin pohjautuen Pohjoisseudun koulu säilyisi ilman urjalalaisiakin, mutta tulevaisuudesta ei koskaan tiedä.

Pohjoisseudun koulun urjalaiset oppilaat tuntuvat olevan tyytyväisiä opinahjoonsa. Lasten suusta kuultuna opettajat ovat kivoja, koulussa on enemmän kavereita, koska luokat ovat isompia, piha on iso ja siellä on kaikki tarpeellinen ja ylipäätään koulussa on hauskaa.

Lue lisää 5.3.2015 lehdestä.