Jumppaa ohjaa Urjalankylässä maanantai-iltaisin Heidi Jalli. Hän kertoo, että liikuntaryhmään on tullut mukaan ilahduttavasti uusia kasvoja, ja ryhmän koko on tuplaantunut entisestä.
kyläkoulut, urjalankylä (muokattu 5.12.2022) Urjalan Ylläpito

Urjalankylän koulullakin on alkanut uusi elämä

Minna Mäkelä

Seitsemän yhdistyksen muodostama Urjalankylän Koulumaa ry vuokraa Urjalankylän koulun tiloja monenlaiseen käyttöön. Tällä hetkellä tiloja käyttävät lähinnä liikunnan harrastajat, mutta tiloja vuokrataan myös esimerkiksi leirien pitämiseen sekä toimistokäyttöön. Halutuimpia ajankohtia ovat arki-illat ja viikonloppuaamut, jolloin myös tilavuokrat ovat kalleimmillaan. Päivisin ennen iltapäiväviittä tunnista maksetaan puolet vähemmän kuin ruuhkaisimpina aikoina.

Yhdistys tarvitsee tuloja pitääkseen koulukiinteistöt lämpiminä. Koulumaan johtokunnassa istuva Tuija Leino pitää nykyisiä tilavuokria kohtuullisina. Siitä kertoo hänestä sekin, että tiloja ollaan valmiita vuokraamaan.

–Tilavuokrista käytiin kylällä keskustelua, ja jotkut olivat halukkaita perimään kalliimpiakin hintoja.

Kunnan viimeksi myymistä kyläkouluista Nuutajärvellä uuden kiinteistön omistajan muutto on vielä kesken. Halkivahassa koulu on saanut uuden elämän yhteisenä Kylätalona.

Kaikissa kolmessa kiinteistössä on myös vuokra-asujia.

Lue lisää 21.1.2016 Urjalan Sanomista