Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Tilaisuus vuorotteluun tuli tilaamatta

Minna Mäkelä
Kylmäkoskelainen Päivi Välimäki on ollut vuorotteluvapaalla elokuun alusta. Hän kertoo, että tilaisuus tuli eteen tilaamatta, kun Aseman koulu lakkautettiin ja samassa syssyssä loppui ryhmis, jossa hän oli töissä. Hän olisi voinut ryhtyä perhepäivähoitajaksi, mutta sopivaa ryhmää ei syntynyt. Hän olisi myös voinut jatkaa työtään lasten parissa jossakin Akaan päiväkodissa, mutta hän valitsi vuoden tauon.

Päivi Välimäki nauttii käsitöiden tekemisestä. Isoilla puikoilla huivi syntyy nopeasti.

Minna Mäkelä
Kylmäkoskelainen Päivi Välimäki on ollut vuorotteluvapaalla elokuun alusta. Hän kertoo, että tilaisuus tuli eteen tilaamatta, kun Aseman koulu lakkautettiin ja samassa syssyssä loppui ryhmis, jossa hän oli töissä. Hän olisi voinut ryhtyä perhepäivähoitajaksi, mutta sopivaa ryhmää ei syntynyt. Hän olisi myös voinut jatkaa työtään lasten parissa jossakin Akaan päiväkodissa, mutta hän valitsi vuoden tauon.

– Tämä tuli nyt sopivaan paikkaan. Koulun ja ryhmiksen lakkauttaminen oli henkisesti vaikeaa. Olisin halunnut jäädä vuorotteluvapaalle jo vuosia sitten, mutta en voinut, kun minulla oli tuloja maataloudesta. Vuorotteluvapaalle jäävällä ei saa olla muita kuin palkkatuloja.

Ratkaisu oli oikea, sillä nyt hän kertoo tekevänsä kaikkea sitä, mitä ei ole ehtinyt tai viitsinyt tehdä töissä ollessaan.

Lue lisää 19.2.2015 lehdestä